'Marsili Sendromu' adı verilen hastalıkta ağrı duyma eşiği bir hayli yüksek. Kemiklerde kırıklık yaşansa bile ya da yanma olsa bile kişiler hissetmiyor. Letizia Marsili, yaşadıklarını BBC'ye şöyle anlatıyor: "Elbette acı hissediyoruz ama sadece 1-2 saniye sürüyor…"

Acı duyarsızlığı nedir?

Ağrı Duyarsızlığı Sendromu: CIP CIP (Congenital insensitivity to pain/Konjenital ağrı duyarsızlığı) sendromu olarak da adlandırılan bu tablo, fiziksel olarak ağrının algılanamaması olarak tanımlanıyor. Sendrom mağdurları, doğumdan itibaren vücutlarının hiçbir yerinde fiziksel ağrı ya da acı hissetmiyorlar.

CIPA sendromu nedir?

Konjenital ağrı duyarsızlığı ve anhidrosis (CIPA), erken çocukluk döneminde görülen, oldukça nadir, ağrı duyarsızlığı ile karakterize otozomal resesif bir otonom nöropatidir. Olguların tümünde doğumdan itibaren ağrı duyusu yoktur.

CIPA hastalığı kaç kişide var?

CIPA, oldukça nadir görülen bir hastalık ve dünya üzerinde kayıtlara geçen yaklaşık 100 kişi bulunuyor.

Analjezi hastalığı nedir?

“Konjenital analjezi” adı verilen ağrıya karşı duyarsızlık hastalığı, doğuştan itibaren dış uyaranlardan gelen fiziksel acıları hissetmeme durumudur. Bu kişiler dokunma ve hissetme duyularına sahiptirler. önlem almasını engeller.

Cüzzam hastalığı ne demek?

Cüzzam hastalığı (Hansen hastalığı olarak da bilinir) Mycobacterium leprae adı verilen bakterilerin neden olduğu bir enfeksiyondur. Bu bakteriler çok yavaş büyür ve enfeksiyon belirtileri geliştirmesi 20 yıla kadar sürebilir.

Acı hissetmeyen insanlara ne denir?

Analjezi (ağrıya duyarsızlık) denilen ender bir genetik bozuklukla doğan 27 yaşındaki Marisa de Toledo'nun ağrı ve acıları hissetmemesi kulağa hoş gelse de, aslında hayati tehlike yaratebilen bir durum.

Hissetmeme hastalığı nedir?

“Aleksitimi” duygusuzluk, duygu sağırlığı ya da duygu körlüğü olarak ifade edilen bir hastalık. Aleksitimi, ilk olarak 1970'lerin başında keşfedildi ve o zamanlar, bu insanların herkes gibi duyguları olduğu ama onları ifade edemedikleri düşünülüyordu.